Fruitzuren

Wat zijn fruitzuren? 

Fruitzuren zijn voor onze huidcellen hetzelfde als een fitnessstudio voor onze spiercellen. Een getrainde cel leeft veel langer en gezonder dan een verwaarloosde cel. Fruitzuren hebben een peelend effect. Vaak wordt het ook als peeling gebruikt maar het kan ook in producten voorkomen, denk dan bijvoorbeeld aan een scrub en reiniging.  Een fruitzuurpeeling geeft niet alleen fantastische resultaten maar kan ook nog eens voor heel veel huidproblemen ingezet worden

 


Ekseption peelings met fruitzuren

 
Wat doen fruitzuren met de huid?

Hiernaast zie je een afbeelding met peelings van ekseption. In deze peelings zitten onder andere fruitzuren. In de ene peeling meer als de andere. Een fruitzuurpeeling zorgt voor vernieuwing van de huid. De behandeling maakt de huid gladder, gezonder en steviger. Het zogenaamde glycolzuur, een reeks organische fruitzuren, stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken. Dit heeft een gunstig effect op problemen als acné, slechte doorbloeding, pigment- en ouderdomsvlekken.

 

 

 

Waarom Ekseption? 

Veel mensen denken nog steeds dat een "chemische peeling" betekent dat we een chemisch goedje op de huid smeren bij deze behandelingen. Door de term chemisch begrijpen we dat. Maar het tegendeel is waar: voor een goede chemische peeling gebruiken we juist natuurlijke producten met een lage zuurgraad (PH) van organische bronnen zoals suikerriet, zee-algen, melkzuur, vitamine A of fruitzuren die een chemische reactie aangaan met bepaalde cellen in de huid. Dit kunnen cellen zijn die te weinig vocht, te veel pigment of andere ongewenste stoffen bevatten. Doorgaans is het resultaat dat de huid er stralender, strakker of gladder gaat uit zien. Dat is waarom het 1 van de meest gevraagde behandelingen is bij DE NIEUWE HUID WINKEL.

Kaviaar extracten

Waarom Kaviaar?
Ekseption heeft een lijn ontwikkeld met kaviaar extracten. Waarom heeft Ekseption deze lijn met kaviaar gemaakt? Dat is omdat Kaviaar extract de natuurlijke productie van collageen tot 67% versnelt. Elk product heeft een andere werking. 

Allereerst de Caviar Activator. Deze voedende nachtcrème is bedoeld om de huid te activeren voor een peeling. De crème verbetert de stevigheid van de huid en vermindert rimpels, voedt en beschermt de huid. Ook verminderd de crème de pigmentatie. Je kan de crème het best dag en nacht aanbrengen in de week voor een peeling behandeling. Deze crème verminderd ook hyperpigmentatie. De caviar activator is ook goed om de pH-waarde van de huid geleidelijk te verminderen, tegelijkertijd te scrubben en om vocht aan te vullen. 

Dan het volgende product, de Caviar Peptide Peel! Dit is een chemische peeling.  Bij een chemische peeling worden fruitzuren op de huid aangebracht. Die verwijderen dof makende dode huidcellen en onthult de gladde, meer stralende huid eronder.  De Caviar Peptide peeling is voor de verslapte huid goed. Het moet gedurende 8 weken tweemaal per week worden gebruikt om de huid geleidelijk te vernieuwen. De kaviaar peeling zorgt voor zichtbare resultaten, verbetert de huid textuur, vocht en stevigheid, het zal ook de huidskleur in evenwicht brengen en pigmentvlekken verminderen. In de caviar peptide zitten kaviaarextract, peptiden, hyaluronzuur en polyhydroxyzuren. 

 Caviar Liquid Mask. Dit product kan als masker gebruikt worden of als serum onder de crème. De huid voelt na het aanbrengen en vele uren daarna volledig gehydrateerd en zacht aan.  Dit is een vloeibaar masker / serum die je het beste thuis of na een chemische peeling op kan doen. Dit masker / serum creëert een onzichtbare laag over de huid om het op te nemen van zuren te verbeteren. De caviar liquid mask hoeft er niet afgehaald te worden. Dit product bevat Kaviaar-extract, Retinol en Hyaluronzuur. 

Vervolgens heb je de Caviar Repair. De Caviar Repair is een herstellende crème die roodheden in de huid vermindert. De crème voorkomt ontstekingen om een gezonde cel vernieuwing te bevorderen. Het wordt wel aangeraden deze crème de gehele kuur dagelijks te gebruiken. De caviar repair bevat retinol, vitamine E, ATP, aminozuren en kaviaar. 

 

De Caviar Skin Care lijn van Ekseption moet dagelijks worden gebruikt voor optimaal resultaat. Kaviaar extracten verminderen namelijk de pigmentatie problemen in de huid en heeft tegelijkertijd een zéér voedende werking! Deze lijn is goed voor de rijpere huid. Het zijn verschillende producten met verschillende werkstoffen. Voor advies kan je altijd informatie bij De Nieuwe Huid Winkel inwinnen!

 

Stappen van huidverzorging


De basis van de huidverzorging begint bij het soort huidtype dat je hebt. Er zijn verschillende soorten huidtypes. De basis huidtypes zijn een droge huid, vette huid, gemengde huid en de normale huid. Per persoon en geslacht verschilt het huidtype, vaak kun je het al merken aan de conditie van de huid, het kan droog aanvoelen of juist wat vetter, maar het kan ook zijn dat het gecombineerd is. Het is belangrijk dat je de huidverzorgingsproducten hierop aanpast. Voor een goede basis huidverzorging is het belangrijk om een oppervlakte reiniging, diepte reiniging en een dag/nacht crème te gebruiken. Ekseption is voornamelijk gericht op huidverbetering, hieronder gaan we per huidtype kijken wat er goed is om te gaan gebruiken voor een goede basis van de huidverzorging.

                     


Stap 1: de oppervlakte reiniging met Ekseption 

Deze stap kunt u dagelijks uitvoeren. In de ochtend en avond is dit een goede toevoeging voor de huidverzorging. In de ochtend is het goed om uw gezicht te reinigen omdat er ook 's nachts vuil/bacteriën de huid kunnen betreden denk hierbij bijvoorbeeld aan een kussen waar u op ligt. In de avond is het goed om de huid te reinigen omdat overdag de huid in contact komt met vervuilde stoffen van buitenaf en uv-stralen. Ook is het natuurlijk van belang om de huid te reinigen wanneer er make-up wordt gedragen overdag. 

 

Voor de oppervlakte reiniging per huidtype:

·         Droge huid: All-in-one cleanse & peel/  micellair water cleanse & peel

·         Vette huid: All-in-one cleanse & peel/ micellair water cleanse & peel

·         Gecombineerde huid: All-in-one cleanse & peel/ micellair water cleanse & peel

·         Normale huid: All-in-one cleanse & peel/ micellair water cleanse & peel 


Stap 2: de diepte reiniging met Ekseption 

Dit is een stap die niet elke dag uitgevoerd hoeft te worden, één á twee keer per week is al voldoende. Wel is het goed om dit wekelijks uit te voeren zodat de bovenste huidlaag wordt verdund en komen er 'mooie jonge' huidcellen weer tevoorschijn. Doordat de huidlaag verdund wordt kunnen werkstoffen die in een dag/nacht crème of serum zitten de huid beter betreden. 

Voor de diepte reiniging per huidtype:

·         Droge huid: enzyme powder cleanse & peel - black powder

·         Vette huid: salicyl powder cleanse & peel - black powder

·         Gecombineerde huid: salicyl powder cleanse & peel/ enzyme powder cleanse & peel - black powder

·         Normale huid: enzyme powder cleanse & peel - black powder

Stap 3: de dag/nacht crème met Ekseption

Ook dit is een belangrijke stap voor de huidverzorging. Overdag is het belangrijk om een crème aan te brengen die de huid beschermd tegen de vervuilende stoffen van buitenaf en ook om te beschermen tegen de uv-stralen. In de nacht is het belangrijk zodat de huid kan gaan herstellen na wat het die dag allemaal heeft moeten doormaken. 

 

Nu ga ik per huidtype precies vertellen wat de juiste stappen zijn. Wat gebruik je in de ochtend en wat juist in de avond? Laten we hier wat duidelijkheid over creëren zodat je huid optimaal de verzorging krijgt die het nodig heeft!

 

Droge huid: 

Ochtend: all-in-one cleanse & peel en de probiotic ultraserum met daaroverheen de allday shield/ urban D pollution.

 

Avond: micellair water cleanse & peel (wanneer er make-up aanwezig is op de huid) of all-in-one cleanse & peel en de probiotic ultraserum eventueel aangevuld met een rijke nachtcrème zoals een caviar repair of een ice cream repair.

 

Voeg één á twee keer per week de enzyme power cleanse & peel toe aan de huidverzorging

Vette huid: 

Ochtend: all-in one cleanse & peel en een van onze dagcremes zoals de glaciar repair/ hydration sparkle aangevuld met de allday shield.

Avond: micellair water cleanse & peel (wanneer er make-up aanwezig is op de huid) of de all-in one-cleanse & peel en een nachtcrème zoals de pure skin activator. Voeg twee á drie keer per week (kan ook dagelijks worden gebruikt) de salicyl enzyme power cleanse & peel toe aan de huidverzorging

 

Gecombineerde huid:

Ochtend: all-in-one cleanse & peel en de hydration sparkle aangevuld met de allday shield.

Avond: micellair water cleanse & peel (wanneer er make-up aanwezig is op de huid) of de all-in one-cleanse & peel aangevuld met de retin-oil booster.

Voeg twee á drie keer per week de enzyme power cleanse & peel toe aan de huidverzorging.

 

Normale huid:

Ochtend: all-in one-cleanse & peel en caviar repair/ ice cream repair aangevuld met de allday shield.

Avond: micellair water cleanse & peel (wanneer er make-up aanwezig is op de huid) of de all-in-one cleanse & peel aangevuld met een PHA-activator of de ferulic activator als nachtcrème. 


Voeg één á twee keer per week de enzyme power cleanse & peel toe aan de huidverzorging.

De 'perfecte' huid begint bij een goede huidverzorging!

Vitamines

Vitamines zijn belangrijk voor je lichaam, ze houden je lichaam en geest gezond en zijn essentieel voor huid, haar en botten. Omdat het niet altijd lukt in het dagelijks leven om een gevarieerd eetpatroon aan te houden kun je gebruik maken van voedingssupplementen. Deze worden beter en sneller door je lichaam opgenomen.

Start met voedingssupplementen om je dagelijkse vitaminen op peil te houden!

Hiervoor heeft Perfect Health een reeks aan vitaminen samengesteld waarvoor alleen organische materialen zijn gebruikt. Hierdoor worden de vitamines het best opgenomen door je lichaam en alles is op natuurlijke basis. De meest goedkope vitamines bevatten synthetische materialen die mindere resultaten behalen. Deze vitamines zijn ook geschikt voor vegetariërs.

Deze vitamines zijn perfect voor huid, haar, afweer en zenuwstelsel:

 

Vitamine D3
Dit is de beste vorm van vitamine D. Dit product is goed voor je afweersysteem, dit is nu al helemaal belangrijk omtrent corona. Ook is dit product goed voor de botten, spieren, mond en het gebit. Daarnaast ondersteunt het de opname van calcium en fosfor en ondersteunt het de celdeling van je huid.

Premium Multi Complex

Een all-in Vitamine pakket met hoge doseringen voor iedere dag in een tablet! Dit tablet bevat optimale doseringen van alle vitaminen, mineralen én antioxidanten. Dit product draagt bij aan je algehele gezondheid.

Triple magnesium

Magnesium draagt bij aan verschillende lichaamsprocessen, wat het dus een ontzettend belangrijk mineraal voor je lichaam maakt. Magnesium is ook goed voor de opbouw van je spieren, de ontspanning van je spieren en zenuwen én het is een belangrijk middel bij de aanmaak van hormonen. 

Advanced Antioxidant complex

Antioxidanten helpen schadelijke stoffen in je lichaam te neutraliseren en beschermen zo je cellen, weefsels en organen. Ook wordt het verouderingsproces tegengegaan. Daarnaast is het product goed voor je bloedvaten, huid en gewrichten. Een echte aanrader dus!

Buffered Vitamin C

 Vitamine C is de bekendste vitamine voor je weerstand, maar een gebufferde variant werkt nét weer een beetje anders. Doordat de vitamine C in kleine hoeveelheden wordt opgenomen door het lichaam, wordt het door het lichaam beter opgenomen. Dit maakt het prettiger voor je maag. Om jezelf te weren tegen corona, is het belangrijk om je vitamine C gehalte goed aan te vullen!

Alaska Omega 3 Forte

Deze vitamine bevat zuivere en duurzame visolie, ook wel omega 3 genoemd. Omdat meer dan 80% van de volwassenen te weinig omega 3 binnenkrijgt, is dit goed te compenseren met deze speciale tabletten. Maar wat doet omega 3 nou eigenlijk? Omega 3 is nodig voor een goed onderhoud van het hart, de hersenen en het gezichtsvermogen. Tot slot bevat het product ook nog vitamine E!

Human Probiotic

Dit product bevordert de darmflora, doordat elke capsule 12 miljard gezonde bacteriën bevat! De bacteriën komen levend in je darmen aan en gaan hier de darmflora in evenwicht houden. Je darmflora kan aangetast zijn door een verkeerde levensstijl, eetgewoontes, stress of medicijngebruik. Probiotica helpt hier tegen!

B Active Complex

Deze vitamine is extra aan te bevelen! Dit voedingssupplement is goed voor het immuunsysteem, de energiehuishouding, het zenuwstelsel, de huid, het haar én de nagels! Ook is dit complex aan te raden bij stress, vermoeidheid en concentratieproblemen. B-vitaminen zijn namelijk de brandstof voor je lichaam.

Al deze vitaminen zorgen ervoor dat je lekker energiek met een fris en gezond uiterlijk door het leven kan gaan. Maak een goede keuze voor jezelf.

Probeer het en je zult zien dat je minder last van spieren hebt, je fitter voelt en er beter uit gaat zien!
 
 

Als je medicijnen neemt, overleg dan met je arts, welke vitaminen voor jou het beste zijn.

Het verschil tussen een vochtarme en droge huid

Een droge huid… Een vervelend maar bekend fenomeen bij jong en oud. Maar wat is een droge huid nou eigenlijk en wat kun je hieraan doen? Een droge huid is een bepaald huidtype dat afhankelijk is van de grootte van jouw poriën. Als je last hebt van een droge huid, heb je kleine tot bijna niet zichtbare poriën. Dit kan zorgen voor schilfers, een grauwe look, jeuk, een relatief tekort aan water in de hoornlaag en een trekkerig gevoel. 

MAAR, je kunt zelfs last hebben van acné en toch een droge huid hebben. Een droge huid refereert niet altijd naar een huid zonder onzuiverheden. Een droge huid gaat vaak gepaard met een verslechterde barrièrefunctie.

Een vochtarme huid.. Dit wordt vaak verward met een huidtype. Een vochtarme huid is dat niet, je kunt het eerder zien als een huidprobleem. Dit wordt veroorzaakt door: dehydratatie en te weinig vocht in het huidoppervlak. 

WAT kun je eraan doen? Je zal misschien denken dat vaker douchen DÉ oplossing is. Maar helaas dat is niet de oplossing, je huid zal zich alleen nog maar meer uitdrogen. Je huid hydrateren is de oplossing! Dit kun je doen door meer water te drinken, vitamine C en E tot je nemen, en je huid van buiten af hydrateren met een crème. 

Wat kan De Nieuwe Huidwinkel voor jou doen? TIPS!

Wij hebben gelukkig een breed assortiment, en een passend product voor ELK huidtype/probleem! Voor de droge huid hebben wij de: Ice Cream repair, die bevat namelijk vitamine E, en stimuleert de cel vernieuwing! LEUK WEETJE: de Ice Cream repair kun je gekoeld in de koelkast bewaren om een ijs structuur te creëren! Deze is ook heerlijk om te gebruiken in de zomer! Hij verkoeld namelijk top. De Ice Cream repair is mijn all time favourite en in elk seizoen een super product.

Voor de vochtarme maar ook voor de droge huid is het Probiotic Ultra serum een topper! Deze bevat namelijk onder andere melkzuur. Melkzuur hydrateert de opperhuid, stimuleert de aanmaak van collageen en maakt de huid glad wat een smooth-effect creëert. Verder hersteld dit serum de ecoflora (huidbarriére).

Ik hoop dat ik je zo wat bij heb kunnen brengen over de vochtarme en droge huid! Vond je dit een leuke blog? Zit dan volgende week weer klaar voor een nieuwe, tot dan!

Producten bij acné huid

Welke producten kun je het beste gebruiken bij een acné huid?

Deze week ga ik het hebben over welke producten die je het beste kunt gebruiken bij een acné huid. Ben ook jij benieuwd hoe je van jouw acné/ maskné afkomt? Lees dan verder!

Acné is een bekend maar ook een heel vervelend fenomeen. Maar wat is acné nou eigenlijk? En hoe los ik dit op?

Acné kan verschillende oorzaken hebben. Acné is een ontsteking van de talgklieren in de huid. Talgklieren zitten over je hele lichaam in jouw huid. Talgklieren produceren talg. Dit houdt de huid elastisch en flexibel. Bij een ontsteking van de talgklier is vaak voorafgaand de uitgang van een haarzakje verstopt geraakt waardoor er een puistje of een cyste ontstaat. Bij actieve acné zijn er meerdere talgkliertjes verstopt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan: hormonale acné, acné die verergerd/veroorzaakt wordt door de zon, het gebruik van cosmetica, scheren EN mondkapjes.

Diverse oorzaken die het zelfde gevolg veroorzaken.. VERVELEND!

Wat is de beste oplossing? 

GEBRUIK producten met o.a. werkstoffen zoals: retinol, salicylzuur en vitamine A. Deze werkstoffen remmen je talgproductie en zullen ontstekingsremmend werken. Ook is het belangrijk dat je je huid 2 maal daags goed reinigt en je kussensloop dagelijks vervangt. Je kussensloop speelt namelijk een grote rol in het hebben van een gezonde huid. Als je last hebt van een acné huid kunnen de bacteriën en overig talg in je kussensloop blijven zitten, en zo blijf je je huid infecteren. 

Welke producten kunnen wij jou aanbevelen? 

Reiniging: De black powder detox, deze reiniging maak je aan met wat water en kun je inwrijven met je vingertoppen. De black powder zuivert, ontgift en exfolieert diep in de huid.

De all-in one cleanse & peel, deze reinigingsmelk is voor elk huidtype te gebruiken om bacteriën en make-up te verwijderen. Met gluconolacton en natriumlactaat wordt de huid ook geactiveerd tot celvernieuwing.

Peelings: De retinol-oil peeling, met een keratolitisch (ontschilferend) effect, collageen stimulerend en werkt ook tegen huidveroudering.

De gluco peeling, deze peeling bevat gluconolacton, hyaluronzuur, en natriumlacaat, deze peeling is perfect voor een herstellende huid van acné. Acné kan namelijk littekens achterlaten. Deze peeling wordt in de salon vaak gebruikt om littekens te verminderen, maar werkt ook tegen huidveroudering. 

Crèmes: De pure skin activator is een voorbereiding op een peeling. Deze gebruiken wij bij een vette en/of onzuivere huid. Deze creme bevat: salicylzuur, gluconolacton en tea tree etherische olieën.

De retinol-oil booster bevat vitamine E en versterkt het effect van de door ons gekozen peeling die het beste past bij uw huidtype.

Voor overdag is het handig om de huid te beschermen en te voeden met de Hydration Sparkle. Deze crème geeft de huid een hydratatie boost tot in de diepere huidlagen. Ten slot kan je de All Day Shield aanbrengen om de huid tegen invloeden van de zon te beschermen!


Ik hoop op deze manier u tips gegeven te kunnen hebben over hoe u thuis uw acné kunt behandelen. Vond jij dit weer een leuk/informatief blog? Zit dan volgende week weer klaar voor een nieuw blog! Namelijk over: collageen en een passende behandeling bij De Nieuwe Huidwinkel. Tot dan!

Diepere huidverzorging

Wat houdt de diepere huidverzorging nu eigenlijk in?

De diepere huidverzorging is een belangrijke toevoeging tijdens het verzorgen van de huid. Het zorgt er namelijk voor dat niet alleen de oppervlakte wordt gereinigd maar ook de diepere huidlagen. De dieptereiniging zorgt ervoor dat de huid wordt ontdaan van talg, bacteriën/vuil van buitenaf en dat onzuiverheden en dode huidcellen worden verwijderd. Je kunt hiervoor een enzymatische dieptereiniging gebruiken of een black detox. Het is ook belangrijk om voordat je aan een dieptereiniging begint om de oppervlakte reiniging ook nog even uit te voeren, bekijk mijn eerdere blog voor meer informatie hierover.

Laten we eens kijken naar de verschillende producten van Ekseption die geschikt zijn voor een dieptereiniging. De verschillende opties zijn de Enzyme Powder Cleanse & Peel, Salicyl Powder Cleanse & Peel en de Black Powder Detox & Peel, laten we op elk product wat dieper in gaan. Alle producten stimuleren de celvernieuwing van de huid.

Enzyme powder cleanse & peel

De enzyme powder is een enzymatische peeling. Dit houdt in dat op een milde wijze de huid wordt ontdaan van talg, bacteriën/vuil van buitenaf en onzuiverheden en dode huidcellen worden verwijderd zonder een korrel. De enzyme powder cleanse & peel is geschikt voor elk huidtype en voor alle huidaandoeningen. Het is een exfoliërend product, dit woord staat eigenlijk voor 'het verwijderen van de dode huidcellen'. Actieve ingrediënten die in de enzyme powder zitten zijn papaja-enzymen. Dit ingrediënt werkt om een de droge, doffe oppervlaktecellen en gifstoffen te verwijderen voor een zachte en egale teint. Een milde maar effectieve dieptereiniging!

Salicyl powder cleanse & peel

De salicyl powder is ook een enzymatische peeling. Dit houdt wederom in dat op een milde wijze de huid wordt ontdaan van talg, bacteriën/vuil van buitenaf en onzuiverheden en dode huidcellen worden verwijderd zonder een korrel. De salicyl powder cleanse & peel is geschikt voor de vette en gecombineerde huid en voor vette huidaandoeningen. Ook dit is een exfoliërend product, wat dus staat voor 'het verwijderen van de dode huidcellen'. Actieve ingrediënten die in de salicyl powder zitten zijn papaja-enzymen, ananas-enzymen en salicylzuur. Papaja-enzymen en ananas-enzymen zorgen ervoor dat droge, doffe oppervlaktecellen en gifstoffen worden verwijderd voor een zachte en egale teint. Het salicylzuur stimuleert de enzymenactiviteit en zuivert de huid. Een milde dieptereiniging, maar ook weer enorm effectief.

Black powder detox & peel

De black powder exfolieert, ontgift en zuivert de huid in één keer. De black powder detox & peel is geschikt voor elk huidtype en voor elke huidaandoening. Het actieve ingrediënt dat hierin zit is bamboe houtskool. De houtkoolbolletjes smelten wanneer ze in contact komen met water tijdens het aanbrengen op je huid. De houtskool lost alle onzuiverheden op en verwijdert gifstoffen. De huid voelt na gebruik ongelooflijk zacht en soepel aan. Een wat minder mild product maar enorm goed voor de huid!